keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Mäntsälän Lasiseppien lasivati

1980-luvun alussa synnyinkaupunkiini Savonlinnaan ruvettiin rakentamaan uutta tavarataloa. Ilmeisesti varoja tavaratalon rakentamiseen kerättiin myös siten, että asiakkaat saattoivat lunastaa tietyllä summalla lasisen vadin. Vanhempani varmaan olivat ajatelleet siskoani ja minua, kun olivat kerran hankkineet vatia kaksin kappalein. Minulla on nyt tämä kirkas vati, siskolleni meni punertavan värinen.Vadin reunassa on tarra, jossa lukee  Lasisepät Mäntsälä Handmade in Finland. Vadin halkaisija on n. 34 cm. Korkeus on  7 cm.Vadin sisäpohjassa lukee: Rakennamme yhdessä iso:n tavaratalon 1980-1981.

 Netistä olen löytänyt Mäntsälän Lasiseppien suunnittelijoista ainoastaan Pertti Kallioisen. Olisi mukava tietää, kuka tämän vadin suunnittelija on. Liekö myös PK?


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Maljan sivuprofiili on kaunis. Noista teksteistä en niin välittäisi. t. Piri

   Poista
 2. Lasivadin kuva tuli googlettaen kivana yllätyksenä vastaan, aivan muuta asiaa haettassani. Nelisen vuotta sitten ostin samanlaisen kulhon kirpparilta. Minun kulhossani ei kuitenkaan ole rakennamme yhdessä tavaratalon painatusta, vaan pohjakin on samaa kuviota muun maljan kanssa. Tarrakin uupuu joten olen pitänyt vatia "tusinalasina". Mukava tietää, että onkin ihan Suomalaista käsityötä. Maksoin kulhostani 6€. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Alkuperätieto lämmittää aina mieltä.

   Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen!