maanantai 1. lokakuuta 2018

Arabian SF-kukkaruukku

Richard Lindh suunnitteli SF-kukkaruukun vuonna 1959. Se oli Arabian tuotannossa vuosina 1959-1972. Minulla on tällaisia ruukkuja kaksi kappaletta. Musta ja ruskea. Kummankin ruukun korkeus on noin 12,5 cm. Halkaisija on noin 17 cm. Minulla ei ole kumpaankaan ruukkuun kuuluvaa aluslautasta.

Mustan ruukun olen ostanut itse tai sitten se on äitini peruja.Ruukun pohjassa ei ole Arabian leimaa.Ostin parikymmentä vuotta takaperin paikallisen alakoulun myyjäisistä parilla eurolla tyräkkikasvin, joka oli istutettu ruskeaan ruukkuun. Aluslautasena oli jokin ruskea lautanen, jonka pohjassa oli japanilaiset leimat. Ajattelin ruukun ja lautasen kuuluvan samaan settiin. Hiljattain hain ruukun varastosta ja olin tunnistavani ruukun Arabian SF-ruukuksi. Ei tainnut kasvin myyjä arvata, että Arabian ruukku tuli samalla myydyksi.
Edit 14.10.2018

Taisikin käydä niin onnekkaasti, että löysin varastosta yhden mustan aluslautasen, jonka uskon kuuluvan mustaan SF-ruukkuun. Halkaisija on n. 16,17 cm. Alla lautanen suoraan pesusta. Nyt passaa kaktuksen kukkia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi jo etukäteen!