torstai 21. helmikuuta 2019

Hopeakeskus Oy:n Suomi-kahvilusikat"Suomi-sarjan tarina on saanut alkunsa vuosisadan vaihteessa, kun Akseli Gallen Kallela loi linjat jugend-tyylisille ruokailuvälineille. 1900-luvun alussa kalansyöntivälineisiin suunniteltu muotoilu on yksinkertaisessa hienostotuneisuudessaan ja tyylikkyydessään ajaton." 

Näin mainostetaan Suomi-mallistoa netissä nykyisin. Malli on siis yli sata vuotta vanha ja kuuluisan taiteilijan luoma. Valmistajana on monesti mainittu Kultakeskus Oy. Minun lusikkakotelossa lukee  Hopeakeskus  Oy. Logossa komeilee leijona. Tämän linkin takaa voi katsoa, miten firmannimi on muuttunut ja mitä sulautumisia firmaan on tapahtunut aikojen kuluess.Nämä kuusi hopeista kahvilusikkaa tulevat "täysi-ikäisiksi" tulevana syksynä. Sain ne näet kummitädiltäni vajaa 18 vuotta sitten vuonna 2001. Kiitos M-kummi! Tallessa ovat.  Hopeapitoisuus on 830, Lusikan pituus on 11,8 cm.Täältä näkee infoa hopeaesineiden leimoista. Ellen ihan väärin tulkitse, niin nämä lusikat on valmistettu Turussa
vuonna 2000. Kuvioleima on numero 7, joka viittaa Turussa toimineeseen Kultateollisuus Oy:hyn.

En ollut tullut ajatelleeksi, miten monipuolinen taitelija Akseli Gallen-Kallella oli. Tästä lähtien muistanen hänen taitonsa hopeisten esineitten muotoilijana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi jo etukäteen!