tiistai 10. kesäkuuta 2014

Isomummon katajainen lihatiinu

Mökkireissulla kaivoin varastosta esiin todella vanhan esineen, jonka äitini kertoi olevan hänen oman mummonsa lihatiinu. Siis sellainen pieni saavi. Katajan tuoksu tulee esiin, vaikka suolaisia lihoja siinä on pidetty. Muistaakseni tiinuun kuuluu kansikin. Pikaisella silmäyksellä en löytänyt siitä naulankantoja Pitää vielä etsiä sekin. Äitini sanoi aikoinaan, että esine on tosi vanha. Jos oikein muistan, niin isomummon isä oli teettänyt sen tyttärelleen. Jos niin on, niin siinä tapauksessa se voisi olla peräisin vaikkapa 1880-luvulta.Pitää yrittää kysyä äitini 90-vuotiaalta siskolta, josko hän muistaisi tiinun ikää tarkemmin. Mittoja en muistanut ottaa tästä tiinusta tällä reissulla.
Hiski-tietokannasta sain etsityksi tiedon, että äitini mummo ja näin ollen minun isomummo Hilda Carolina oli syntynyt Juvan Vehmaalla torpparin tyttärenä 1.11.1862. Isomummoni kuoli alkuvuodesta 1943. Alla oleva valokuvasuurennos Hilda Carolinasta on teetetty vuonna 1937 otetusta valokuvasta.

2 kommenttia:

 1. Kiitos blogista! Tännehän vallan uppoutuu kun kerran alkuun pääsee :)

  Missähän käytössä tuollainen lihatiinu on ennen vanhaan ollut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että olet tutkaillut postauksia. Minulla on sellainen käsitys, että lihatiinussa pidettiin aitassa/kellarissa suolattua lihaa. Piri

   Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen!