tiistai 20. tammikuuta 2015

Vanha kirjailtu pellavaliina

Viisi vuotta taaksepäin satuin huomaamaan lähetyskirpputorin näyteikkunassa tämän kirjaillun liinan. Heti tuli tunne, että tuo olisi kiva saada. En vielä kuitenkaan poikennut kauppaan, vaan vasta kotiin päästyäni soitin liikkeeseen ja varasin liinan itselleni joululahjaksi. Muistaakseni liinan hinta oli 35 euroa. Liinan saisi hakea loppiaisen jälkeen, jolloin jouluikkuna purettaisiin.

Kun sitten ostohetki koitti, niin liina kesti tarkastelun. Materiaali oli paksua laadukasta pellavaa ja kuusenvihrät kirjailut oli tehty todella taitavasti. Liina oli mankeloitu. Halusin kuitenkin pestä sen, vaikkei minulla olekaan mankelia. Joudun  siten tyytymään silitysjälkeen. Olohuoneen sohvapöydällä olen pitänyt sitä aina joulunajan. Nyt on taas aika laittaa se kaappiin tuuletuksen jälkeen. Tästäkin joulusta selvittiin tahroitta.

Liina on neliskulmainen. Sivu on n. 125 cm. En ole ihan varma, voisiko noita kuvioita pitää Jugend-tyylisinä. Olisi kiva kuulla, millä vuosikymmenellä naiset ova tehneet tämäntyyppisiä käsitöitä.


 Keskikuvion halkaisija on 75 cm.
 Kaikissa kulmissa on alla oleva  kirjailu.
 Reunoissa kiertää tällainen kuvio.

2 kommenttia:

 1. Todella kaunis ja taidokkaasti tehty liina. Käsityöperinne ei ole ollenkaan alaani, toivottavasti joku osaa auttaa koristeen historiassa. Löysin blogiisi jättämiesi kommenttien perusteella Kirppisrakkautta-blogiini. Kiitos kommentoinnista! Osallistuin blogihaasteeseen ja nyt heitän haasteen sinulle. Jos haluat osallistua, kysymykset löytyvät uusimmasta postauksestani Kirppisrakkauden puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi9/2/15 11:12

   Kiitos kommentistasi ja haasteesta! Minun pitää ensin katsoa aarteitani sillä silmällä, löytyisikö niiden joukosta viittä kirpputoreilta hankittua. Vähemmän olen itse viime aikoina kirppiksillä liikkunut, vaikka mukava onkin katsoa, mitä toiset ovat sieltä löytäneet. Palaan asiaan. Piri

   (Kommentointiin on tullut tuo En ole robotti-kysely pyytämättä. Voisikohan sen jollakin lailla saada pois? En ole asiaa tutkinut. )

   Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen!