lauantai 28. helmikuuta 2015

Turun Kristallin riippuvalaisin

Kun pari vuotta sitten tyhjensimme äitimme asuntoa, niin äidin sisko sanoi katossa roikkuvaa valaisinta katsellessaan, että "tuota ei sua jättee tänne". Tädin kommentista ymmärsin, että valaisin oli maksanut aikoinaan paljon, kun kummitätini sen oli hankkinut luultavasti 1970-luvulla . Ei se olisikaan jäänyt kattoon, mutta jouduimme odottelemaan huoltomiehen tikkaita, jotta kattoon yletyttäisiin. Kysessä oli kummitädiltäni äidille periytynyt Turun Kristallin valmistama Round-mallinen kristallivalaisin. .

Valaisimen halkaisija on n. 43 cm. Siinä on paikka kahdeksalle lampulle. Kristalliketjuja roikkuu neljässä ringissä.  Ja yläpuolella on ikäänkuin sellainen "suikulähteenmuotoinen" osa, josta roikkuu myös kristalleja. Pariuloimman ringin ketjua pitäisi käyttää korjattavana, koska metallikoukut olivat irrooneet kristalliketjusta.  Nyt valaisin roikkuu meillä makuuhuoneen katossa.4 kommenttia:

 1. Todella kaunis kristallikruunu! Aivan varmasti on ollut hintava jo aikoinaan.

  VastaaPoista
 2. Upea lamppu. Siinä riittää kiillotettavaa, jos siihen hommaan ryhtyy!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kristallikruunu!

  VastaaPoista
 4. Oii, kaunis kristallikruunu! Minulla vähän samantapainen, mutta yläosastaan erilainen kolmikynttiläinen kruunu ja se päätyi myös makuuhuoneeseen. Eräällä suurkirpparilla kyseistä lamppua ihastelin ja sattumoisin loosin vuokraaja oli lähettyvillä ja hän kai huomasi ilmeisen kiinnostukseni valaisimeen, koska pudotti hintaa entisestään ja niin sain ihanan, kauniin kristallikruununi.
  Ihanaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen!