perjantai 10. heinäkuuta 2015

Riihimäen lasin Kirsi-juomalasit ja tuntemattomia laseja

Mökin kuppikaapista löytyi kaksi kappaletta Nanny Stillin 1970-luvulla suunnittelemia Kirsi-juomalaseja.  Tuntuivat niin käteen sopivilta, että päätin hankkia niitä lisää, jos jostakin tulee vastaan. Lasien alkuperästä minulla ei ole tietoa. Oheisissa kuvissa lasit tiskissä. Samalla tiskasin pari kaapin perukoilta löytynyttä sinistä lasia. Mitäköhän nämä ovat miehiään ja mistä ovat tulleet?


Edit 18.5.2016

Viola-juustolaseiksi nämä on eräs kommentoija tunnistanut. Olin unohtanut laittaa tämän tiedon tekstin puolelle. Kiitos tiedosta!

6 kommenttia:

 1. Mulla on tuota kirsikkaa yksi kynttiläalusta/kruunukynttiläjalka. Noita harvoin näkee. Lasi ehkä särkyy helpommin aikojen kuluessa.

  VastaaPoista
 2. Tulin vastavierailulle blogiisi :) Sullahan on täällä blogissa vaikka mitä kivoja juttuja!

  Mitä mä olen kirppareilla kierrellyt, niin todella usein näkee tuota Kirsi-sarjaa olevan myynnissä. Hinnoista päätellen kyseessä ei taida olla mikään keräilijöiden himoitsema keräilykohde, sillä monesti tätä sarjaa näkee myytävän edullisesti. Kirsi-sarja on ollut kaupoissa myynnissä 1980-luvulla, joten luulisi, että näitä on säilynyt ihmisillä paljon ehjänä, kun ei ole kyse mistään sen vanhemmasta lasitavarasta.. Jos tykkäät kirppareita kierrellä, niin aika varmasti onnistut löytämään täydennystä Kirsi-laseihin :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen hiljalleen innostunut Kirsi-sarjasta ja kyllä niitä kirpparilla tulee vastaankin, mutta hinnat ovat vähän kireät. Tuo juomalasi on tosi nätti.

  VastaaPoista
 4. Nyt minua onnistu. Hankin Tori.fi-palvelun kautta lisää kuusi Kirsi-lasia. Päädyin netin kautta tilaamaan, kun kerrankin monta lasia oli tarjolla samalla postimaksulla.

  VastaaPoista
 5. Siniset lasit ovat ollee Viola sulatejuustoissa joskus aikanaan.
  -satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nytpä noidenkin lasien alkuperä selvisi. Kiitos tiedosta! Piri

   Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen!